'Mijn rode kaart reken ik mezelf aan, dat mag me als ervaren speler niet gebeuren'

'Mijn rode kaart reken ik mezelf aan, dat mag me als ervaren speler niet gebeuren'

Gepubliceerd: maandag 20 september 2021 om 08:25ma 20-09-2021 om 08:25

Laatste update: maandag 20 september 2021 om 08:38ma 20-09-2021 om 08:38

AZ-middenvelder Jordy Clasie baalt van zichzelf na afloop van het duel bij Heracles Almelo. De dertigjarige controleur kreeg al vroeg in de wedstrijd rood, waarna AZ een nederlaag leed.

Op slag van rust zette Clasie een stevige tackle in. Na ingrijpen van de VAR moest hij het veld verlaten. Op dat moment stond AZ nog met 0-1 voor, maar uiteindelijk verloren de Alkmaarders met 3-2. "We hadden goed de controle over de wedstrijd", vertelt Clasie voor de camera van ESPN. "Mijn rode kaart reken ik mezelf aan, het is mijn schuld."

"Toen ik zag dat de scheidsrechter ging kijken, had ik al het gevoel dat hij het ging terugdraaien", vervolgt Clasie. "Ik als ervaren speler mag nooit in zo'n moment komen. Dat mag mij gewoon niet gebeuren. Ik ben misschien iets te enthousiast geweest op dat moment. Dit is nooit mijn intentie geweest, laat dat duidelijk zijn."

Clasie bood naar eigen zeggen al snel zijn excuus aan tegenover zijn teamgenoten. "Dat deed ik al in de rust, maar die jongens moesten toen nog een hele helft spelen. Na de wedstrijd heb ik nog een keer mijn excuus aangeboden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws