Catalaanse pers: Barcelona staat voor zes miljoen euro in het krijt bij Koeman

Catalaanse pers: Barcelona staat voor zes miljoen euro in het krijt bij Koeman

20-09-2021 09:23
82

FC Barcelona moet Ronald Koeman zes miljoen euro betalen als de Nederlandse trainer korter dan drie seizoenen trainer is in Camp Nou. Dat meldt Radio Catalunya. Als hij ontslagen wordt, moet Koeman gecompenseerd worden voor zijn gebaar van ruim een jaar geleden.

Omdat Koeman een doorlopend KNVB-contract had als bondscoach van het Nederlands elftal, moest Barcelona zes miljoen euro betalen. Koeman besloot in augustus 2020 de afkoopsom zelf op te hoesten, maar maakte volgens Radio Catalunya wel meteen een afspraak: Koeman krijgt het volledige bedrag terug als hij geen derde seizoen krijgt als trainer van Barça.

Barcelona is nog duurder uit als Koeman tussentijds ontslagen wordt. Vorige week meldde TV3 dat een hoge ontslagvergoeding - zo'n twaalf miljoen euro - een reden is voor de clubleiding om de trainer in het zadel te houden. Koeman staat onder druk na de kansloze Champions League-nederlaag tegen Bayern München en heeft deze week resultaten nodig tegen Granada (maandag), Cádiz (donderdag) en Levante (zondag).