Fabrizio Romano onthult torenhoge ontsnappingsclausule De Ligt vanaf zomer 2022

Fabrizio Romano onthult torenhoge ontsnappingsclausule De Ligt vanaf zomer 2022

20-09-2021 12:28
27

Matthijs de Ligt is vanaf de zomer van 2022 voor 150 miljoen euro op te pikken bij Juventus. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. De Italiaanse grootmacht wil hem niet kwijt.

Mino Raiola zaaide vorige week twijfel over de toekomst van De Ligt. "Het is niet zeker dat hij bij Juventus blijft", liet de zaakwaarnemer optekenen door Tuttosport. "Hij is een van de beste centrumverdedigers ter wereld. De mogelijkheid bestaat dat hij Juventus verlaat aan het einde van het seizoen."

De uitspraken van Raiola komen volgens Romano niet uit de lucht vallen: De Ligt heeft een ontsnappingsclausule in zijn Juventus-contract staan, die over een klein jaar geldig wordt. Geïnteresseerde clubs kunnen hem dan voor 150 miljoen euro losweken uit Turijn. Juventus wil De Ligt behouden. Het contract van de oud-Ajacied (22) loopt tot medio 2024.

"De Ligt is nog een erg jonge speler. Hij moet zich verbeteren en gaat nog veel jaren bij Juventus spelen", reageerde Juve-trainer Massimiliano Allegri afgelopen weekend al. "Hij is pas 22 jaar en een geweldige speler. Hij kwam hier toen hij twintig was. Toen schreef iemand al: hij is een toekomstig Ballon d'Or-winnaar."

De Ligt zat zondagavond tegen AC Milan negentig minuten op de bank en zag hoe Juventus in de slotfase de drie punten uit handen gaf (1-1). Juventus staat na vier wedstrijden op de achttiende plaats in de Serie A.