Van Bommel: 'Bij PSV op het veld goed gedaan, voor de rest heb je mensen nodig'

Van Bommel: 'Bij PSV op het veld goed gedaan, voor de rest heb je mensen nodig'

Gepubliceerd: maandag 20 september 2021 om 15:06ma 20-09-2021 om 15:06

Mark van Bommel voelt zich als een vis in het water bij VfL Wolfsburg, waar hij revanche wil nemen na zijn ontslag bij PSV. De 44-jarige Limburger draait met Die Wölfe mee in de top van de Bundesliga en concludeert dat de organisatie van de club prima op orde is.

Van Bommel kreeg bij PSV vaak het verwijt dat hij zich te veel bemoeide met diverse geledingen binnen de club. "Ik ben geen controlfreak", benadrukt hij in gesprek met De Volkskrant. "Mijn conclusie is: op het veld, met de spelers, heb ik het ook bij PSV goed gedaan. Het werk als trainer op het veld, in de kleedkamer, dat heb je of dat heb je niet. Voor al die andere zaken in het leven, alles om het voetbal heen, heb je mensen die je kunnen helpen."

Die mensen heeft hij in Wolfsburg gevonden: de hoofdtrainer is blij met de manier waarop zijn club gerund wordt. "Dat is geweldig geregeld bij Wolfsburg, met allemaal professionals", aldus Van Bommel. 'Zonder dat te benadrukken hoe het bij PSV was', voegt De Volkskrant een nuance aan die uitspraak toe. Van Bommel heeft zichzelf overigens ook tegen het licht gehouden na zijn ontslag bij PSV. "Ik ben rustig geworden. Extreem rustig. Nou ja, rustiger dan voorheen."

Wolfsburg liet zondag tegen Eintracht Frankfurt voor het eerst in dit Bundesliga-seizoen punten liggen, nadat het twaalf punten had gepakt in de eerste vier wedstrijden. In de Champions League zit de club van Wout Weghorst in een poule met Lille OSC, Red Bull Salzburg en Sevilla.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws