Breaking news

AZ kan vizier verleggen na krappe zege bij Cluj en heeft plek 1 stevig in handen

Van Basten kijkt vol bewondering naar Sporting-Ajax: 'Aan de bal zó comfortabel'

Van Basten kijkt vol bewondering naar Sporting-Ajax: 'Aan de bal zó comfortabel'

Gepubliceerd: dinsdag 21 september 2021 om 13:13di 21-09-2021 om 13:13

Marco van Basten is onder de indruk van Jurriën Timber. De voormalig bondscoach van Oranje vond de twintigjarige verdediger van Ajax zowel in het verdedigende als aan de bal zeer sterk in het Champions League-duel met Sporting Portugal.

"Hij gaat gelijk voorwaarts. Hij speelde ballen die je weinig ziet van verdedigers", stelt Van Basten bij Rondo op Ziggo Sport. "In verdedigend opzicht vond ik hem ook sterk. Bij Noorwegen-uit vonden ze hem niet zo goed. Nou, ik vond hem niet zo slecht moet ik eerlijk zeggen. Maar hier (tegen Sporting, red.) staat hij zijn mannetje. Hij is betrouwbaar in het verdedigende gedeelte. Maar aan de bal is hij zó comfortabel."

"Als middenvelder en als aanvaller wil je die bal snel hebben. En Timber gaat heel snel naar voren. Dus heel snel heeft hij de bal, poef, hij kijkt gelijk of zijn middenvelders vrij staan", analyseert Van Basten. "Dieptepasses, die geeft-ie. Dat is uiteindelijk waarom het zo snel de goede kant op gaat. Daar speelt hij echt een heel goede rol in."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws