'Natuurlijk baal je, zo vaak maak je niet de winnende in de 97e minuut'

'Natuurlijk baal je, zo vaak maak je niet de winnende in de 97e minuut'

Gepubliceerd: dinsdag 21 september 2021 om 14:22di 21-09-2021 om 14:22

FC Utrecht-verdediger Mike van der Hoorn baalt stevig dat zijn treffer tegen RKC Waalwijk onterecht werd afgekeurd. Reinold Wiedemeijer, scheidsrechterscoördinator van de KNVB, bevestigde dat arbiter Richard Martens het bij het verkeerde eind had.

De uitspraken van Wiedemeijer bereikten Van der Hoorn al snel. "Ik kreeg ineens allemaal dingen doorgestuurd. Natuurlijk baal je daarvan. Zo vaak maak je niet een winnende goal in de 97e minuut. Erg zuur", zegt de mandekker tegen De Telegraaf. Dat ploeggenoot Adrian Dalmau de bal met de hand raakte, was hem tijdens het duel ontgaan. "Als de goal dan wordt afgekeurd, ga je ervan uit dat de scheidsrechter en de VAR het goed hebben. Dan is het balen als dat niet zo is."

Utrecht-trainer René Hake hield een dubbel gevoel over aan de woorden van Wiedemeijer dat de goal had moeten tellen. "Dan krijg je de bevestiging van hetgeen je tijdens de wedstrijd al had aangegeven bij de vierde man, toen ze gingen twijfelen of het wel of niet een goal was. Toen zei ik direct: 'Als het geen opzettelijk hands is, dan is het volgens de nieuwe regels gewoon een goal.'

"Het vervelende is dat de scheidsrechter in eerste instantie de goede keuze had gemaakt, maar dat de VAR hem oproept om te gaan kijken en dat hij zich dan toch laat ompraten", aldus Hake. "Uiteindelijk zijn dat fouten, die niet mogen gebeuren. Aan de andere kant is het ook zo, dat wij zelf ook fouten maken, waardoor we goals weggeven. Uiteindelijk moet je naar jezelf kijken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws