FIFA 22-ratings: Ajax domineert, upgrades PSV-duo en hoge Feyenoord-defensie

FIFA 22-ratings: Ajax domineert, upgrades PSV-duo en hoge Feyenoord-defensie

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 13:15wo 22-09-2021 om 13:15

Het populaire FIFA 22 ligt vanaf volgende week in de schappen. Inmiddels zijn ook de ratings van de Eredivisie-spelers bekend. VoetbalPrimeur zet opnieuw de belangrijkste ratings voor je op een rij.

Vorige week publiceerde deze website al een artikel over de nieuwe FIFA-ratings. Er is nu ook meer duidelijk over de Eredivisie-ratings. Ajax domineert de top-tien van hoogst beoordeelde Eredivisie-spelers met liefst zeven vertegenwoordigers. De andere drie spelers staan onder contract bij PSV.

Dusan Tadic is volgens ontwikkelaar EA Sports de beste speler van de Nederlandse competitie. De Ajax-aanvoerder krijgt een beoordeling van 84. Vorig jaar waren Andre Onana en Nicolás Tagliafico nog de besten met 84. Eerstgenoemde zit echter niet in de game vanwege zijn dopingschorsing. Tagliafico heeft een downgrade van twee punten gekregen. Daarmee deelt de Argentijn samen met Daley Blind en Mario Götze de tweede plek.

Feyenoord-verdediger Marcos Senesi en AZ-back Owen Wijndal vallen nét buiten de top-tien. De twee hebben in de nieuwe FIFA allebei een beoordeling van 79. Dat is net zo hoog als die van Ajacieden Davy Klaassen, David Neres, Lisandro Martínez en Antony.

Ajax
De hoogst gerankte Ajax-keeper in FIFA 22 is Maarten Stekelenburg. De ervaren goalie heeft een upgrade van vier punten gekregen, terwijl EA normaal gesproken niet snel dergelijke upgrades geeft aan spelers die op leeftijd zijn. De hiervoor al genoemde Onana zit vanwege zijn schorsing dus niet in het spel. Dat is wel enigszins opvallend, aangezien de Kameroener in november weer wedstrijden mag spelen. Mogelijk wordt hij later alsnog toegevoegd aan FIFA.

Blind en Tagliafico zijn de hoogst beoordeelde verdedigers van Ajax. Noussair Mazraoui en Martínez hebben allebei een mooie upgrade gekregen. De rating van Jurriën Timber valt op: hij zit voor het eerst in FIFA en krijgt meteen een goud kaartje. Timber zal door zijn hoge snelheid waarschijnlijk veel gebruikt worden in de eerste weken na de release.

Klaassen is volgens FIFA de beste middenvelder van Ajax. De 28-jarige international scoort meer dan zeventig punten in elke statistiek. Ryan Gravenberch heeft een grote upgrade van acht punten gekregen.

Tadic is de hoogst beoordeelde aanvaller van Ajax. De van Feyenoord overgekomen Steven Berghuis behoudt zijn rating van 81. Sebastién Haller heeft juist een downgrade van één punt gekregen. EA is verder niet echt overtuigd van aanwinst Mohamed Daramy: de Deen is één van de laagst beoordeelde Ajax-spelers in de nieuwe FIFA.

PSV
Net als vorig jaar krijgt de tweede keeper van PSV een hogere beoordeling dan de nummer één: Yvon Mvogo behoudt zijn rating van 76, terwijl Joël Drommel één punt lager krijgt. 

Na het vertrek van Denzel Dumfries en Nick Viergever heeft PSV in de nieuwe FIFA twee verdedigers met een goud kaartje: Philipp Max en Olivier Boscagli vallen in die categorie, uitblinker André Ramalho niet.

EA bestempelt Noni Madueke, Cody Gakpo en Bruma opvallend genoeg niet als aanvallers, maar als linker- en rechtermiddenvelders. De twee eerstgenoemden waren vorig jaar nog 'zilver' en hebben een mooie upgrade gekregen. Götze is de beste middenvelder en speler van PSV, maar heeft geen zeldzame kaart.

PSV heeft weinig aanvallers in FIFA 22. Daarbij hebben Eran Zahavi, Carlos Vinícius én Maxi Romero allemaal een downgrade gekregen. De uit de Verenigde Staten overgekomen Dante Sealy heeft een hogere beoordeling dan vorig jaar, maar is alsnog de allerlaagste PSV-speler in het spel.

Feyenoord
Justin Bijlow heeft de hoogste rating van alle Eredivisie-keepers. De Feyenoord-goalie scoort één punt hoger ten opzichte van de vorige FIFA-editie.

Alle Feyenoord-verdedigers hebben in FIFA 22 een upgrade gekregen. Marcus Holmgren Pedersen is de enige met een zilveren kaart.

De middenvelders van de Stadionclub hebben minder hoge ratings gekregen van EA. Captain Jens Toornstra heeft wel een upgrade van één punt gekregen. Uitblinker Guus Til blijft steken op een beoordeling van 72, terwijl hij in de vorige editie van FIFA nog 74 waard was.

Luis Sinisterra is de enige Feyenoord-aanvaller met een gouden kaart. Zijn rating voor schieten is wel omlaag gegaan, waar hij nu een beoordeling van slechts 64 voor heeft. Aanwinsten Alireza Jahanbakhsh en Cyriel Dessers hebben allebei een downgrade van één punt gekregen.

(Nordin 't Hart/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws