Kuipers komt met Van Bommel-anekdote: 'Hij was continu met de scheids bezig'

Kuipers komt met Van Bommel-anekdote: 'Hij was continu met de scheids bezig'

Gepubliceerd: dinsdag 21 september 2021 om 16:43di 21-09-2021 om 16:43

Björn Kuipers dacht er na de EK-finale even aan om tóch door te gaan met fluiten. FIFA-baas Gianni Infantino bracht hem aan het twijfelen. De oud-scheidsrechter bleef echter bij zijn eerdere beslissing.

Kuipers mocht deze zomer de EK-finale tussen Italië en Engeland fluiten van de UEFA. Een paar weken later had hij de leiding over het treffen tussen Ajax en PSV in de Johan Cruijff Schaal. Dat was de afscheidswedstrijd van Kuipers, al had dat zomaar anders kunnen lopen. "Ik heb ergens nog getwijfeld om door te gaan tot aan het WK in Qatar", vertelt hij bij FHM.

"Dat was na de EK-finale", vervolgt Kuipers. "Ik ging nog heel even naar het veld om te kijken naar een leeg Wembley. Onderweg kwam ik Gianni Infantino tegen, de president van de FIFA. We hadden een gesprek en hij bracht mij heel even aan het twijfelen om toch nog door te gaan."

Van Bommel
Kuipers koos er toch voor te stoppen. De ex-toparbiter krijgt vervolgens de vraag wie hij de meest opmerkelijke voetballer in het veld vond. "Mark van Bommel zei allerlei rare dingen in het veld", antwoordt Kuipers. Goed gezien Bjorn!, Dat was een hoekschop hè, zeg, kun je een beetje aan de kant gaan? Je loopt in de weg. Ga maar een beetje achter mij staan, dan heb ik meer ruimte, Zorg wel dat je in een goede positie bent hè? Allemaal dat soort opmerkingen. Hij was continu met de scheids bezig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws