Anderlecht heeft nieuwe assistent voor Kompany binnen en doet zaken met Willem II

Anderlecht heeft nieuwe assistent voor Kompany binnen en doet zaken met Willem II

Gepubliceerd: dinsdag 21 september 2021 om 19:36di 21-09-2021 om 19:36

Vincent Kompany heeft er een nieuwe assistent-trainer bij: Willem Weijs maakt de overstap van Willem II naar RSC Anderlecht. In Tilburg coachte Weijs het O21-elftal.

Anderlecht en Willem II bevestigen het nieuws via de officiële kanalen. Weijs was eerder actief in de jeugdopleidingen van Ajax, PSV en NAC Breda. In het Rat Verlegh Stadion was hij ook assistent van het eerste elftal.

Na het ontslag van Ruud Brood eind 2019 nam hij zes weken de honneurs waar. Onder leiding van de 34-jarige Limburger schakelde NAC onder meer PSV uit in de KNVB Beker. Dat NAC vervolgens toch in zee ging met Peter Hyballa, die geen plek voor hem had, was dat tegen het zere been van Weijs.

Anderlecht was op zoek naar een nieuwe assistent sinds het (tijdelijke) vertrek van Craig Bellamy. De 42-jarige Welshman krijgt van paars-wit alle tijd die hij nodig heeft tijdens een moeilijke periode in zijn leven. Naast Weijs lijkt ook Will Still de Anderlecht-staf als assistent zal versterken. Still staat nu nog onder contract bij Stade Reims, dat hem niet gratis wil laten vertrekken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws