Het gaat te makkelijk voor Ajax: 'Op de training hebben ze meer weerstand'

Het gaat te makkelijk voor Ajax: 'Op de training hebben ze meer weerstand'

Gepubliceerd: dinsdag 21 september 2021 om 19:47di 21-09-2021 om 19:47

Ajax heeft geen kind aan Fortuna Sittard en staat na 45 minuten op een comfortabele voorsprong in Limburg. Het gaat makkelijk, té makkelijk, concluderen ESPN-analisten Hedwiges Maduro en Arnold Bruggink.

Door goals van Steven Berghuis, Noussair Mazraoui en Dusan Tadic lijkt Ajax na een helft al klaar met Fortuna. "Ajax is veel sterker. Maar wat me vooral verbaast is de beginfase", zegt Maduro bij ESPN. "Ik denk Fortuna komt met een plan, maar dan gaan ze ineens geforceerd opbouwen tegen een team dat goed is in drukzetten. Dan denk ik: wat ben je aan het doenDaarmee help je Ajax in het zadel."

Ook Bruggink ziet dat het soepel gaat voor Ajax. "Als Ajax elf tegen elf oefent op de training hebben ze meer weerstand dan vandaag. Nederlandse ploegen kunnen daar een voorbeeld aan nemen. Fortuna zet Ajax vast, maar wat doet Ajax? Voorin staan ze één op één. Pasveer knalt hem gewoon naar voren. Ze slaan alle linies over. Antony verliest dan de kopbal, maar Gravenberch heeft de tweede baal. Haller wint het kopduel en iedereen sluit bij."

"Ajax doet ook niet ingewikkeld als het niet kan. Dat is de allerbelangrijkste les. Ajax speelt Fortuna met twee vingers in de neus helemaal van de mat. De concentratie bij Ajax is zo dat ze dit gewoon eindeloos door blijven doen. Er is geen moment van verslapping", zegt Bruggink.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws