Ajax is weer veel te sterk en wint met 0-5 bij Fortuna Sittard

Ajax is weer veel te sterk en wint met 0-5 bij Fortuna Sittard

21-09-2021 20:34
203

Ajax blijft maar freewheelen. Na grote zeges op Sporting Portugal (1-5, Champions League) en SC Cambuur (9-0, Eredivisie), werd ook bij Fortuna Sittard een grote uitslag neergezet. Het werd 0-5.

Fortuna-trainer Sjors Ultee waarschuwde voor de wedstrijd al dat mooi en aantrekkelijk voetballen er tegen Ajax waarschijnlijk niet in zit. Het was vooral een kwestie van Ajax afstoppen en daar had hij achteraf meer dan gelijk in.

Het tactische plan van Fortuna bleek niet goed genoeg te werken en daardoor kon Ajax al na elf minuten de openingstreffer noteren. Na een combinatie met Dusan Tadic schoof Steven Berghuis van dichtbij zijn tweede Eredivisie-treffer voor Ajax binnen. Fortuna kwam amper van eigen helft af en had na een kwartier al op een grotere achterstand kunnen staan.

Na een aanval over links schoot de vogelvrije Noussair Mazraoui rond de zestienmeter de 0-2 achter Yanick van Osch. Toen aanvoerder Dusan Tadic, uit de draai nog voor het rustsignaal voor 0-3 zorgde, twijfelde niemand meer aan een zege voor Ajax en was het meer de vraag hoeveel het zou worden in Limburg.

De buit was binnen en dat gaf trainer Erik ten Hag de reden om wat mutaties door te voeren in de tweede helft. Hij gunde Mohammed Kudus zijn rentree in het eerste elftal. De eerste kans in de tweede helft was voor Fortuna, maar verder dan dat kwam de ploeg van Ultee niet. En bij Ajax ging het voetje ook langzaam van het gaspedaal af.

In de slotfase liep Ajax via Kudus en Nicolas Tagliafico (twee invallers) uit naar 0-4 en 0-5, maar een monsterscore als tegen Cambuur zat er niet in voor de Amsterdammers, die in drie wedstrijden negentien keer gescoord hebben. Aanstaande zaterdag wacht FC Groningen. Fortuna treft Vitesse.