Ten Hag: 'Ik heb in de rust wel even een kritisch gesprekje met Gravenberch gehad'

Ten Hag: 'Ik heb in de rust wel even een kritisch gesprekje met Gravenberch gehad'

Gepubliceerd: dinsdag 21 september 2021 om 21:36di 21-09-2021 om 21:36

Ajax boekte een 0-5 overwinning op Fortuna Sittard, maar desondanks is trainer Erik ten Hag niet helemaal tevreden. Hij vindt dat zijn ploeg efficiënter moet zijn en daarnaast is hij zowel lovend als kritisch op Ryan Gravenberch.

Ten Hag is tevreden over de uitslag, maar: "Waar ik minder tevreden over ben is het kansen benutten. De 0-1 duurde te lang. We moeten onszelf een hogere eis opleggen", zegt Ten Hag tegen ESPN.

Dat Ten Hag in een luxepositie zit omdat hij hier na een 0-5 zege kritisch kan zijn, wordt weerlegd. "Zo kun je dat niet zien. Het ligt aan ons. De tegenstander doet alles binnen de mogelijkheden, maar wij leggen ze zo'n hoog tempo op. Dan gaan ze fouten maken. Dat is mooi, maar we moeten blijven jagen. Ik wil een hongerig team zien. We moeten de lat steeds hoger leggen."

Gravenberch
Gravenberch gaf na afloop toe soms moeite met de focus te hebben. Ten Hag doet er alles aan om hem scherp te houden. "Daar moet hij voor waken. Hij heeft ontzettend veel talent en een goede ontwikkeling doorgemaakt. Maar daarom moet hij de lat steeds hoger leggen. Er zit zo'n potentieel in, maar je moet het wel aansporen en eruit halen. Dat moet hij vooral zelf doen."

In de rust van de wedstrijd richtte Ten Hag zich kritisch tot Gravenberch. Het kon allemaal nog wat beter. "Als dat nodig is.. Daar ben ik voor. Ik heb wel even een kritisch gesprekje met hem gehad."

Ten Hag denkt niet dat Gravenberch uitgeleerd is in de Eredivisie. "Zover is het voor hem nog niet. Er zijn genoeg wedstrijden. Neem vanavond, daarin speelde hij niet z'n beste spel. Niet dat hij slecht speelde, maar hij kan veel beter. Dat is niet moeilijk. Het is een lifestyle. Als je het mentaal toelaat, word je niveau steeds lager. Dan hou je het niet vol. Je loopt op een koord, dan val je eraf en dan is het moeilijk om erop terug te komen."

"Ook onder stress neemt hij de juiste beslissingen. Maar we moeten dat keer op keer van hem eisen. Vanavond liet hij zijn mannetje lopen en dan denkt hij dat ze het achterin wel oplossen. Dat kan niet. Aanvallend had hij een hogere bijdrage kunnen hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws