Ten Hag lovend na zege bij Ajax: 'Hij is topfit, laat voorbeeld zijn voor velen'

Ten Hag lovend na zege bij Ajax: 'Hij is topfit, laat voorbeeld zijn voor velen'

Gepubliceerd: dinsdag 21 september 2021 om 21:15di 21-09-2021 om 21:15

Laatste update: dinsdag 21 september 2021 om 21:34di 21-09-2021 om 21:34

Erik ten Hag ziet dat Noussair Mazraoui 'een voorbeeld voor velen' is. De 23-jarige rechtsback kent een sterke seizoenstart en is topfit, ziet de Ajax-coach. Ten Hag vertelt ook andermaal over een eventuele contractverlenging van Mazraoui.

Mazraoui kwam tegen Fortuna Sittard tot scoren en speelde opnieuw een sterke wedstrijd. Dat zorgde voor tevredenheid bij Ten Hag. "Laat dat een voorbeeld zijn voor velen", vertelt de 51-jarige oefenmeester voor de camera van ESPN. "Hij is op dit moment topfit en wil steeds het uiterste uit zichzelf halen. Ik hoop dat hij het volhoudt. Vorig jaar zei ik al dat hij aanvallend veel meer kan bijdragen. Maar hij heeft daarvoor ook hele goede wedstrijden gespeeld."

Mazraoui heeft zijn aflopende contract nog altijd niet verlengd bij Ajax. Ten Hag hoopt er uiteraard op dat dit wel gaat gebeuren. "Ja, natuurlijk. Dat willen we allemaal graag. Nous ook. Ik hoop dat het zover komt."

Ten Hag wil niet zeggen dat zaakwaarnemer Mino Raiola een deal bemoeilijkt voor Ajax. Dat wordt vaak geroepen. "Ik weet niet of het zo werkt", vertelt de Oldenzaler. "Of het om de poen gaat? Uiteindelijk is het betaald voetbal. Hij zal zich laten adviseren door de zaakwaarnemer, maar uiteindelijk bepaalt de speler."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws