Breaking news

AZ kan vizier verleggen na krappe zege bij Cluj en heeft plek 1 stevig in handen

'Voor mij behoort Ajax tot de wereldtop, de verschillen worden steeds groter'

'Voor mij behoort Ajax tot de wereldtop, de verschillen worden steeds groter'

Gepubliceerd: dinsdag 21 september 2021 om 22:15di 21-09-2021 om 22:15

Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee vindt het geen ramp dat zijn ploeg met 0-5 heeft verloren van Ajax. De 34-jarige coach ziet dat de verschillen tussen de Amsterdammers en andere Eredivisie-teams 'immens' zijn.

Fortuna wist in eigen huis amper tegenstand te bieden aan Ajax. "Dat is het nadeel van zo'n grote club in je competitie hebben", stelt Ultee voor de camera van ESPN. "Voor mij is Ajax niet alleen de top van Nederland, maar ook wereldtop."

"Of het nog leuk is om tegen Ajax te spelen? Die één van de twintig keer wel", vervolgt Ultee. "Ze kwamen vandaag in hun sterkste opstelling. Dan weet je dat het heel lastig is. Je probeert je huid zo duur mogelijk te verkopen en de schade te beperken, hoe vervelend dat ook klinkt."

"De verschillen zijn gewoon immens", ziet Ultee. "Ik denk dat weinig clubs in Nederland goed partij kunnen bieden tegen Ajax. Ik hoorde Ten Hag al over Bayern tegen Bochum dit weekend (dat werd 7-0, red,). Dit gebeurt in meer competities. De verschillen worden groter. Dat zie je terug in het geld en op het veld. Als Ajax met hun bank zou spelen, hebben ze alsnog een heel goed elftal staan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws