Koeman had na Oranje-Oostenrijk al slecht voorgevoel: Iedereen zag het toch?

Koeman had na Oranje-Oostenrijk al slecht voorgevoel: "Iedereen zag het toch?"

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 08:18wo 22-09-2021 om 08:18

Laatste update: woensdag 22 september 2021 om 14:49wo 22-09-2021 om 14:49

Dat het Nederlands elftal op het EK al in de achtste finales strandde, verbaasde Ronald Koeman niet. De ex-bondscoach zag het tijdens de groepsfase al misgaan, vertelt hij in een uitgebreid interview met Voetbal International.

Oranje hield negen punten over aan de wedstrijden tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië in Amsterdam, maar Koeman sprak toen al zijn zorgen uit. De medio 2020 vertrokken bondscoach was in het stadion tijdens Nederland-Oostenrijk. "Toen had ik door dat het niet goed zat. Oostenrijk was niet gevaarlijk, maar had wel veel balbezit", aldus de FC Barcelona-trainer. "Ik zei dat ik de euforie niet zo goed begreep en men viel over me heen. Kon ik niet zeggen, want ik was oud-bondscoach. Maar iedereen zag het toch?"

Het vervolg is bekend: Oranje strandde direct na de groepsfase tegen Tsjechië en Koemans opvolger Frank de Boer werd bedankt voor bewezen diensten. "Ik heb het altijd wel jammer gevonden dat ik dat toernooi niet kon doen met die groep. Dit was een grote kans op een succesvol EK", aldus Koeman, die één jaar voor de start van het uitgestelde toernooi naar zijn droomclub FC Barcelona vertrok. "Maar, ook wetende hoe lastig de situatie nu is bij Barcelona, had ik het niet willen terugdraaien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws