Ajax slaat handen ineen met volgende amateurclub: 'Directe lijnen met hun scouts'

Ajax slaat handen ineen met volgende amateurclub: 'Directe lijnen met hun scouts'

22-09-2021 12:33
98

Ajax heeft een nieuwe partnervereniging gestrikt. De Amsterdammers zullen in zee gaan met FC Weesp, vertelt voorzitter Ron Anches tegenover De Gooi- en Eemlander.

Ajax heeft verspreid over Nederland ongeveer dertig amateurclubs waarmee het samenwerkt. FC Weesp gaat nu dus toetreden tot die kring. "We zijn erg trots dat Ajax voor FC Weesp heeft gekozen als partnerclub", laat het bestuur van de amateurclub weten bij De Gooi- en Eemlander. "We hebben dit te danken aan onze focus op de jeugdopleiding de afgelopen jaren, het team van vrijwilligers dat zich inzet in het bestuur, technische commissie en als trainers om de jeugdopleiding verder te ontwikkelen."

"Wij denken dat we hiermee, geheel in lijn van onze visie, een enorme stap kunnen zetten op voetbaltechnisch, organisatorisch en commercieel gebied", stelt voorzitter Anches. "De jeugdopleiding wordt nog verder ontwikkeld in samenwerking met Ajax en de KNVB. Er liggen directe lijnen met de scouts van Ajax, waardoor talenten zich in de kijker kunnen spelen."