De Jong tegenover Ten Hag: 'Goed gespeeld. We waren inderdaad goed. Klopt'

De Jong tegenover Ten Hag: 'Goed gespeeld. We waren inderdaad goed. Klopt'

22-09-2021 14:18
81

SC Cambuur-trainer Henk de Jong likt de wonden na de 9-0 nederlaag bij Ajax van zaterdagavond. De 57-jarige Drachtenaar blijft erbij dat Ajax simpelweg te goed was en dat de monsterscore niets te maken had met naïviteit van de promovendus.

De Jong vertelt tegenover Voetbal International over het onderonsje dat hij na afloop met Ajax-collega Erik ten Hag had. "Na afloop zei ik tegen Erik ten Hag: gefeliciteerd, Erik. Goed gespeeld. Hij zei: we waren inderdaad goed. En ik zei: klopt." Drie dagen daarna won het opnieuw soevereine Ajax met 0-5 bij Fortuna Sittard, zag ook De Jong. "Tegen Fortuna Sittard hadden ze zomaar weer zo'n uitslag neer kunnen zetten. Ajax is werkelijk zo goed, dat is niet te houden."

De kritiek dat Cambuur harder had moeten spelen, wuift De Jong weg. "Maar wat gebeurt er dan? Dan eindig je op het laatst met negen man. Daarnaast vertik ik het ook gewoon. Moet ik tegen mijn spelers zeggen dat zij andere spelers moeten gaan schoppen, omdat ze beter kunnen voetballen dan wij?", stelt hij een retorische vraag. "Als je in de duels kúnt komen, dan moet je ze hard spelen. Maar schoppen? Houd op. Begin ik niet aan."

Cambuur mag donderdagavond proberen om revanche te nemen. Heracles Almelo komt naar Leeuwarden, waar om 18.45 uur afgetrapt zal worden.

No Poll