Van der Sar over verschil met Cruijff bij Ajax: 'Ik ben meer van het overlegmodel'

Van der Sar over verschil met Cruijff bij Ajax: 'Ik ben meer van het overlegmodel'

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 16:45wo 22-09-2021 om 16:45

Laatste update: woensdag 22 september 2021 om 16:46wo 22-09-2021 om 16:46

Edwin van der Sar stelt enorm veel van Johan Cruijff geleerd te hebben. Na zijn actieve carrière als voetballer belandde hij al snel in de schoolbanken, waar hij ervaring opdeed op zakelijk gebied.

De algemeen directeur van Ajax koos niet voor het trainersvak, maar door tot de directie van de Amsterdamse club. In een interview met Life After Football geeft hij aan dat Cruijff zijn inspiratiebronnen waren. "Johan had een visie waarin vooral oud-voetballers een rol moesten spelen bij een club."

"Door alle lagen van de club heen vond hij dat er ex-profs, met dus de nodige voetbalervaring, moesten rondlopen: van de jeugdopleiding tot en met de bestuurskamer. Ervaringen had ik genoeg, maar ik had natuurlijk geen idee van het zakelijke stuk", erkent Van der Sar. Desondanks vond de Manchester United-icoon zijn weg door de schoolbanken en studeerde hij af als International Master of Sport Management. 

Van der Sar beaamt goed contact te hebben gehad met Cruijff, al waren er vaak genoeg meningsverschillen. "Johan had natuurlijk altijd een mening over alles. Overigens altijd een gefundeerde mening. Als er problemen of vraagstukken waren, ging hij meer voor het conflictmodel. Soms is dat ook wat er gevraagd wordt. Zelf ben ik meer het van het overlegmodel. Als iemand mij kan overtuigen van zijn of haar gelijk, dan sta ik daar ook net zo goed voor open."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws