Beelden Ronnie Brunswijk (60) gaan de wereld over, CONCACAF komt met statement

Beelden Ronnie Brunswijk (60) gaan de wereld over, CONCACAF komt met statement

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 18:14wo 22-09-2021 om 18:14

De CONCACAF, de voetbalbond voor Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben, heeft een statement naar buiten gebracht naar aanleiding van deelname van Ronnie Brunswijk, de vice-premier van Suriname die meedeed tijdens een officiële wedstrijd.

Brunswijk (60) gaf zichzelf een basisplaats bij Inter Moengotapoe, de club waar hij eigenaar van is, tegen CD Olimpia uit Hondarus. De beelden gaan inmiddels de wereld over.

'We maken ons grote zorgen over de inhoud van een video die momenteel rondgaat op social media en mogelijk integriteitsproblemen oproept over de wedstrijd tussen Inter Moengotapie en CD Olimpia', laat de CONCACAF in een statement weten. 'De zaak is overgedragen aan de CONCACAF Disciplinaire Commissie, die verder onderzoek zal doen en met een update zal komen wanneer dat is gebeurd.'

In de CONCACAF League worden zes tickets voor de Noord-Amerikaanse Champions League verdeeld. Brunswijk verloor met Inter Monegotapoe met maar liefst 6-0 van CD Olimpia. De return in Hondarus is volgende week.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws