De Ligt eist heldenrol op bij Juventus, dat eerste competitiezege pakt

22-09-2021 20:22
16

Juventus heeft ternauwernood de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Mede dankzij een laat doelpunt van Matthijs de Ligt werd het Spezia van Jeroen Zoet met 2-3 verslagen. Juventus staat na vijf duels op de twaalfde plaats, met slechts één overwinning.

De Ligt werd de afgelopen weken bekritiseerd nadat Stefan de Vrij bij het Nederlands elftal de voorkeur kreeg en hij de afgelopen twee wedstrijden van Juventus op de bank moest plaatsnemen. Hij vormde samen met Leonardo Bonucci het hart van de verdediging tegen Spezia. Een zege van Juve was meer dan nodig. De Oude Dame verloor twee wedstrijden en speelde er net zoveel gelijk.

Spezia - Juventus was niet bepaald om over naar huis te schrijven. De eerste grote kans werd pas na een half uur gecreërd en was ook meteen raak. Een lange bal van De Ligt belandde uiteindelijk voor de voeten van Moise Kean, die Zoet van buiten de zestien passeerde. Juventus liep kort daarna in het mes van Spezia. Doelman Wojciech Sczcesny hield eerst een afstandsschot nog knap uit het doel, maar had daarna geen antwoord op de knal van Emmanuel Gyasi.

Het dreigde lelijk af te lopen voor Juventus toen Spezia na rust ook nog de voorsprong greep. De 2-1 was van Janis Antiste. Juventus zette aan en was dicht bij de 2-2. Maar een afstandspegel van Paulo Dybala werd knap gekeerd door Zoet.

De Nederlandse doelman moest in de slotfase echter alsnog het hoofd buigen. Eerst bij de 2-2 van Federico Chiesa, daarna bij de 2-3 van De Ligt. De verdediger uit Leiderdorp kreeg de bal uit een corner voor zijn voeten en schoot in de korte hoek raak. Tot de laatste minuut probeerde Spezia met man en macht om een punt uit het vuur te slepen, maar dat lukte niet meer.