PSV met schrik vrij: drie dagen na 'Feyenoord' wordt Go Ahead nipt verslagen

22-09-2021 20:37
320

PSV is drie dagen na de afstraffing tegen Feyenoord aan een nieuwe tegenvaller ontsnapt. De ploeg van coach Roger Schmidt kon geen indruk maken in Deventer, maar pakte op de valreep wel drie punten tegen Go Ahead Eagles: 1-2.

Beide ploegen maakten er een fraai gevecht van op De Adelaarshorst. PSV kreeg kansen, maar Go Ahead was zeker ook gevaarlijk. Adelverplicht kwamen de Eindhovenaren wel op voorsprong. Na een fraaie pass van Eran Zahavi rondde Cody Gakpo af. Het bleek echter niet het startsein voor een makkelijke avond. De promovendus beet van zich af en kreeg net als PSV kansen op een treffer.

Zo verzuimde Eran Zahavi het met een gemiste kopbal wat makkelijker te maken voor PSV, terwijl Warner Hahn een snoeiharde uithaal van Cody Gakpo uitstekend pareerde. Roger Schmidt besloot halverwege in te grijpen door Jordan Teze en Armando Obispo in te brengen voor Zahavi en Max, maar na 55 minuten viel wel de gelijkmaker. Iñigo Córdoba ging er vandoor en verraste Joël Drommel in de korte hoek.

Zo had PSV het weer lastig. Na een fout van Obispo kon Drommel zelfs ternauwernood de 2-1 voorkomen. De titelkandidaat had daarna moeite om tot kansen te komen. Yorbe Vertessen, die de geblesseerde Noni Madueke, verving schoot wel rakelings over de lat, maar een stunt leek in de maak. De tijd tikte weg in het nadeel van PSV, tot Marco van Ginkel vier minuten voor tijd voor grote opluchting zorgde. De aanvoerder kopte raak uit een hoekschop: 1-2.

PSV verkleint de achterstand op koploper Ajax daardoor weer tot één punt. Go Ahead blijft in de middenmoot steken.