Ramselaar de gevierde man: Utrecht boekt zeer ruime zege bij NEC

22-09-2021 20:43 Laatste update: 20:47
27

FC Utrecht heeft het duel met NEC in de subtop van de Eredivisie ruim gewonnen. Bart Ramselaar was met twee treffers de gevierde man bij de Domstedelingen.

Utrecht kende een uitstekende start in De Goffert. Al na acht minuten schoot Ramselaar heerlijk raak van afstand. NEC moest daardoor al snel in de achtervolging. De thuisploeg had ook het meeste balbezit, maar kreeg weinig kansen. Elayis Tavsan was wel gevaarlijk, maar zijn poging raakte via een tegenstander de lat. Op slag van rust ging een schot van Edgar Barreto rakelings voorlangs.

Meteen na de pauze ontsnapte NEC aan een grotere achterstand, toen Mike van der Hoorn via de vingertoppen van Mattijs Branderhorst op de lat kopte. De Nijmegenaren moesten meer risico gaan nemen, maar voordat het slotoffensief goed en wel was begonnen maakten de Domstedelingen er alsnog 0-2 van. Anastasios Douvikas draaide na 67 minuten goed weg en schoot onberispelijk raak.

Daarmee was het pleit beslecht. Ramselaar maakte er ook nog 0-3 van. Utrecht heeft daardoor drie punten meer dan NEC en nestelt zich stevig in de subtop.