Groningen - Vitesse stilgelegd na bekogeling Schubert en twee rode kaarten

22-09-2021 21:18 Laatste update: 21:42
132

FC Groningen - Vitesse is woensdagavond stilgelegd nadat doelman Markus Schubert van de Arnhemmers in de rust werd geraakt door een plastic beker uit het publiek. Vitesse leidde op dat moment met 0-1 tegen de Groningers, die twee rode kaarten kregen in de eerste helft.

De thuisploeg moest na 35 minuten met tien man verder toen Mike te Wierik een rode kaart kreeg voor een overtreding op Loïs Openda. Yann Gboho maakte er op slag van rust vervolgens 0-1 van voor Vitesse, waarna het nog erger werd voor Groningen. Daniël van Kaam tikte de bal met de hand weg, zodat Nikolai Baden Frederiksen niet op het doel van Peter Leeuwenburgh af kon. Scheidsrechter Allard Lindhout was opnieuw onverbiddelijk.

Het zorgde voor frustratie bij de Groningse fans en voor de start van de tweede helft ging het mis. Schubert kreeg een beker tegen zich aan gegooid. De spelers van Vitesse kwamen verhaal halen, waarna Lindhout het duel stillegde. Trainer Danny Buijs probeerde de fanatieke aanhang te kalmeren. Na een onderbreking en een warming-up lijken de teams wel weer te gaan spelen.

Vier dagen geleden werd het treffen tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk ook al stilgelegd nadat spelers van de Brabanders werden bekogeld met bekers en aanstekers.