Vitesse verslaat negental van FC Groningen in bizarre wedstrijd

22-09-2021 22:26
119

Vitesse heeft drie punten overgehouden aan een bizar duel met FC Groningen. De thuisploeg eindigde met negen man en ook werd de wedstrijd onderbroken omdat Groningen-supporters zich misdroegen.

Groningen had voor eigen publiek wat goed te maken na de nederlaag tegen Willem ll van afgelopen weekend. Datzelfde geldt voor Vitesse, dat thuis met 1-4 verloor van FC Twente. Ook bij de Arnhemmers staat de druk er vol op. Niet alleen bij trainer Thomas Letsch, ook bij technisch directeur Johannes Spors.

Vitesse had Groningen de eerste minuten van de wedstrijd in de tang, al was de grootste kans van Cyril Ngonge. En even later liet Jorgen Strand Larsen een kans op de openingstreffer liggen. Nadat Ngonge wederom een kans miste, kantelde de wedstrijd. Na ingrijpen van de VAR werd Groningen-verdediger Mike te Wierik met rood van het veld gestuurd omdat hij op de voet van Loïs Openda bleef staan. Zwaar gestraft, zo bleek achteraf.

In de blessuretijd van de eerste helft profiteerde Yann Gboho van geklungel achterin bij Groningen en dus kwam Vitesse op 0-1. Nog voor het rustsignaal moest de ploeg van trainer Danny Buijs verder met negen man nadat Daniël van Kaam Vitesse een honderd procent scoringskans ontnam.

Het werd nog gekker toen Vitesse-doelman Markus Schübert voor de start van de tweede helft bekogeld werd door een Groningen-supporter. Daarop besloot scheidsrechter Allard Lindhout het duel te staken. Na een onderbreking van een minuut of twintig, waarin meerdere halfnaakte supporters het veld opkwamen, werd er hervat.

De kansen op een stunt van Groningen waren door de twee rode kaarten al drastisch geslonken. Het was dus vooral een kwestie van de schade beperkt houden. Groningen deed er alles aan om het spel van Vitesse te ontregelen en probeerde in de slotfase nog iets te forceren. Het bleef echter bij 0-1 in de Euroborg.