Jubileumgoal Linssen en dubbelslag Til leiden Feyenoord naar zege op Heerenveen

22-09-2021 22:53 Laatste update: 22:55
136

Feyenoord heeft de overtuigende zege op PSV een passend vervolg gegeven. Door een dubbelslag van Guus Til en een bijzonder fraaie treffer van Bryan Linssen werd sc Heerenveen met 3-1 verslagen.

Ten opzichte van de topper keerde Bryan Linssen weer terug in de basis bij Feyenoord. Ook Marcus Pedersen, die in Eindhoven een blessure opliep na een botsing met Gernot Trauner, kon gewoon spelen. De Noor drukte weer zijn stempel op de wedstrijd door Guus Til na twaalf minuten op maat te bedienen. Erwin Mulder verkeek zich op de inzet van de Oranje-international: 1-0.

Feyenoord verzuimde daarna door te drukken. De thuisploeg had echter weinig te duchten van Heerenveen, al kreeg Siem de Jong voor rust wel twee kansjes. De beste Friese mogelijkheid volgde vijf minuten in de tweede helft. Joey Veerman stuurde Henk Veerman diep. De spits verschalkte Justin Bijlow met een lob, maar zag zijn inzet ook over het doel gaan.

Het antwoord van Feyenoord volgde vrijwel direct. Een goal van Alireza Jahanbakhsh werd vanwege buitenspel afgekeurd, waarna Linssen zeer fraai zijn honderdste treffer in de Eredivisie maakte. Hij verschalkte doelman Mulder op sublieme wijze met de hak. Na goed werk van Pedersen had Luis Sinisterra de 0-3 op de schoen. Een Fries been wist dat nipt te voorkomen.

Feyenoord had desondanks een comfortabele voorsprong. Heerenveen probeerde zijn huid duur te verkopen, maar echt gevaarlijk werden de Friezen niet. Door de klasse van Joey Veerman leek het toch nog spannend te worden. De spelmaker plaatste de bal prachtig in het doel na 82 minuten. De Rotterdammers bleken niet van slag en Til zorgde met het hoofd alsnog voor de beslissing: 3-1.