PEC Zwolle scoort eindelijk en pakt eerste puntje van het seizoen

22-09-2021 22:50
34

PEC Zwolle heeft het eerste punt weten te bemachtigen. Na vijf nederlagen op rij werd Sparta voor eigen publiek op een 1-1 gelijkspel te houden.

PEC-trainer Art Langeler noemde zijn ploeg al dé degradatiekandidaat van dit seizoen. Ook aanvoerder Bram van Polen zat er na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles helemaal doorheen.

En tegen Sparta leek het wéér mis te gaan. Want binnen een minuut kopte Vito van Crooy de 0-1 achter Kostas Lamprou. Maar voor het eerst dit seizoen toonde PEC veerkracht en werd er zelfs gescoord. Hertha BSC-huurling was de maker van de knappe goal, na goed voorbereidend werk van Nakayama.

De eerste goal van het seizoen gaf PEC het broodnodige beetje energie. De grootste kansen voor rust waren dan ook voor de ploeg van Langeler. Gervane Kastaneer had PEC voor rust op 2-1 moeten zetten, maar dat voorkwam Sparta-doelman Maduka Okoye.

Kansloos was PEC in de tweede helft niet, maar de grootste kansen waren voor Sparta. De Blauwvingers werden echter op de been gehouden door Lamprou. Sparta wist in de slotfase geen grote kansen meer te creëren en ook bij PEC was de rek eruit.