Laporta reageert duidelijk op Koeman-statement: 'Het was onnodig'

Laporta reageert duidelijk op Koeman-statement: 'Het was onnodig'

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2021 om 08:03do 23-09-2021 om 08:03

FC Barcelona-president Joan Laporta verbaasde zich over de persconferentie van Ronald Koeman. De 59-jarige Spanjaard vond het statement van Koeman ook 'onnodig'.

Koeman schoof woensdag aan voor een persconferentie in aanloop naar het uitduel bij Cádiz. De Nederlandse oefenmeester las een statement voor, waarna hij de perszaal verliet. Koeman weigerde om vragen te beantwoorden van het aanwezige journaille. Aanvankelijk kwam naar buiten dat Laporta niet openlijk wilde reageren op het statement van de geboren Zaandammer.

Dat doet de Barça-preses uiteindelijk toch. "We zijn er op het laatste moment achter gekomen dat hij dit ging doen", laat Laporta optekenen door Mundo Deportivo. "De trainer is verplicht om aanwezig te zijn bij de persconferenties. Hij mag antwoorden en zich uiten op de manier hoe hij dat wil."

"Ik respecteer deze beslissing van Koeman, alleen was het niet nodig. Door het beantwoorden van vragen kun je jezelf altijd verdedigen", vervolgt Laporta, die niet diep in wil gaan op de toekomst van Koeman. "Hij is nu de coach van Barça en zolang hij dat is, zal hij onze volledige steun krijgen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws