Van Gaal lovend: 'Een van mijn favoriete spelers, een echte Van Gaal-speler'

Van Gaal lovend: 'Een van mijn favoriete spelers, een echte Van Gaal-speler'

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2021 om 11:56do 23-09-2021 om 11:56

Louis van Gaal zit vrijdagavond eenmalig als hoofdtrainer op de bank bij Telstar, dat het opneemt tegen Jong AZ. Het betekent een weerzien met één van zijn favoriete spelers.

Van Gaal werkte bij AZ met Maarten Martens, die tegenwoordig de scepter zwaait bij Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. Het absolute hoogtepunt van de twee in Alkmaar: de landstitel in het seizoen 2008/2009. "Maarten Martens was een van mijn favoriete spelers. Een echte Van Gaal-speler", memoreert Van Gaal op de persconferentie in Velsen-Zuid. "Ik denk zelfs dat we door hem kampioen zijn geworden."

Martens speelde onder Van Gaal op de vleugel. "Hij cijferde zichzelf weg (voor Mounir El Hamdaoui, red.). En kon dat ook, dat kan niet iedereen. Dat was heel knap. Hij vervulde die dubbelopdracht met verve. Sommige spelers moet je ontzien, Mounir was er zo eentje", aldus de Oranje-bondscoach. "Martens was destijds heel bescheiden, zoals veel Belgen. Ik heb daar vier jaar gespeeld, dus kan er wel wat over zeggen. Hij zal zich daar ongetwijfeld in ontwikkeld hebben en extraverter zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws