Studentenontgroening tijdens wedstrijd Groningen: 'Kon m'n lach niet onderdrukken'

Studentenontgroening tijdens wedstrijd Groningen: 'Kon m'n lach niet onderdrukken'

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2021 om 14:35do 23-09-2021 om 14:35

Laatste update: vrijdag 24 september 2021 om 11:44vr 24-09-2021 om 11:44

Een studentenontgroening tijdens een voetbalwedstrijd: FC Groningen-doelman Peter Leeuwenburgh had het nog nooit meegemaakt en kan er ergens wel om lachen, maar heeft het toch liever niet. Tijdens de wedstrijd kwamen studenten het veld op in hun onderbroek. 

Het bleek een ontgroeningsactie te zijn van een Groningse studentenverening. Er gebeurde woensdagavond sowieso van alles bij de wedstrijd Groningen - Vitesse, die gerust bizar genoemd mag worden. De thuisploeg moest een helft met negen man spelen, de wedstrijd werd gestaakt nadat Vitesse-doelman Markus Schübert bekogeld werd met een halve liter bier en even later kwamen meerdere studenten het veld op. "Nee, ik heb het niet gezien. We liepen in de catacomben, maar werden tegengehouden omdat er met bier gegooid zou zijn. Daar kun je beter iets anders mee doen, denk ik", zegt Leeuwenburgh tegen VoetbalPrimeur.

Het werd nog gekker toen er studenten het veld opkwamen, steeds in groepjes van twee. "Ik las dat het om ontgroening ging inderdaad. We zagen er twee het veld opkomen vanuit de tv in de kleedkamer. Toen we weer naar buiten gingen, kwamen er weer twee en daarna nog twee. We stonden weer op het veld voor een korte warming-up. Als ik dan mensen in hun onderbroek voorbij zie rennen, kan ik ook mijn lach niet onderdrukken. Het is een beetje komisch ja, maar toch heb ik het liever niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Groningen verloor het duel met Vitesse met 0-1, desondanks vindt Leeuwenburgh dat zijn ploeg zich de tweede helft goed verweerd heeft. "Een kater? Dat is lastig te zeggen. Moreel valt het wel mee, zeker omdat je een helft met negen man speelt. Dan is 0-1 tegen een goede tegenstander als Vitesse niet heel slecht, maar je baalt wel dat je verloren hebt. We hebben al niet de allerbeste seizoensstart, dus dan zorgt dat wel voor een kleine kater, ja."

"We zijn reëel geweest in de rust. Je kunt er dan voor kiezen om vol op de aanval te gaan of te verdedigen", zegt de doelman. "We hebben geprobeerd om die 0-1 vast te houden en zelf mogelijkheden te creëeren. Het is jammer dat je dan geen punt pakt, misschien hadden we daar wel recht op. Het is ook een beetje ongelukkig allemaal. Zo'n tegengoal die via een been dan net goed valt..."

Het wil nog niet echt vlotten voor Groningen, dat na zes wedstrijden veertiende staat met slechts één winstpartij. "We zitten een beetje in de hoeken waar de klappen vallen. Maar we moeten nog 28 wedstrijden en gaan zeker nog stijgen. We zijn een aantal belangrijke spelers verloren, maar hebben alsnog genoeg kwaliteiten. Er zijn veel nieuwe jongens, dus de puzzel moet nog even worden gelegd. Als dat gepaard gaat met resultaat, slaan we de weg naar boven wel weer in", zegt Leeuwenburgh optimistisch.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Poll

Waar eindigt Groningen?

Plaats 1-3
4%
Plaats 4-7
27%
Plaats 8-10
69%
(1175 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws