Oud-Ajacied Traoré trekt stijgende lijn door: hoofdrol in Super Cup-duel

23-09-2021 13:20
39

Lassina Traoré heeft Shakhtar Donetsk geholpen aan hun eerste prijs van het seizoen. De oud-Ajacied maakte twee goals tegen Dinamo Kiev, waardoor Shakhtar met de Oekraïense Super Cup aan de haal gaat.

In de dertigste minuut maakte Traoré zijn eerste treffer van de middag. De Burkinees kopte de bal van dichtbij langs doelman Andrij Pjatov. In de tweede helft verdubbelde Traoré de marge voor Shakhtar, door de bal van dichtbij binnen te tikken. Uiteindelijk werd het nog 3-0 door een treffer van Alan Patrick, die in de rug van Traoré speelde.

Daarmee legt Shakhtar beslag op de Oekraïense Super Cup. Het onderstreept het succes van Traoré in het Oost-Europese land. De veertienvoudig international was dit seizoen al goed voor acht goals in twaalf wedstrijden. Zaterdag wacht het volgende duel voor Traoré en co.: middenmoter Veres Rivne is dan de tegenstander.