Drie supportersincidenten in vijf dagen: 'Netten rond het veld of dichte biertaps'

Drie supportersincidenten in vijf dagen: 'Netten rond het veld of dichte biertaps'

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2021 om 15:54do 23-09-2021 om 15:54

Het Supporterscollectief Nederland roept fans in de stadions op om zich de komende tijd te gedragen. In de afgelopen vijf dagen vonder er drie incidenten plaats en voorzitter Matthijs Keuning wil niet dat dat consequenties gaat krijgen voor de goedwillenden.

Bij FC Utrecht tegen RKC werden er aanstekers op het veld gegooid, waardoor scheidsrechter Richard Martens geen andere optie zag dan het duel tijdelijk te staken. Een dag later moest de IJsselderby tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle ook stilgelegd worden en woensdagavond was het raak bij FC Groningen tegen Vitesse, waar spelers van de Arnhemmers bekogeld werd.

Het Supporterscollectief Nederland vreest voor maatregelen als er nog meer gebeurt en heeft dan ook een boodschap voor alle fans. "Laten we met elkaar zorgen dat dit niet verder gaat", klinkt het tegenover het ANP. "Want op netten langs het veld of dichte biertaps zit helemaal niemand te wachten. Houd het gezellig, zorg voor een geweldige sfeer en drink dat bier vooral op."

Toch vindt hij niet dat er sprake is van een trend. Wouter Gudde, directeur van FC Groningen, stelde wel dat dat het geval was. "Maar dan maak je het misschien wel gelijk heel groot. We zijn pas net aan het seizoen begonnen. Zo nu en dan gebeurt er wel eens iets in de stadions. Toevallig is dat nu een paar keer achter elkaar. Het is heel vroeg om daar conclusies aan te verbinden."

Keuning wil liever nog even wachten met conclusies trekken. "Als we aan het einde van het seizoen concluderen dat het extreem veel meer is dan voorgaande jaren, dan moeten we daar wel iets mee. Het gaat nu om een heel klein aantal bezoekers wat zoiets doet. Veruit de meeste toeschouwers drinken hun biertje gewoon op."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws