Koeman krijgt garantie, maar niet voor eeuwig: 'Als het moet nemen we maatregelen'

Koeman krijgt garantie, maar niet voor eeuwig: 'Als het moet nemen we maatregelen'

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2021 om 18:29do 23-09-2021 om 18:29

De uitslag van de wedstrijd tussen Cádiz en Barcelona van donderdagavond zal niet bepalend zijn voor de toekomst van Ronald Koeman. Dat bezweert voorzitter Joan Laporta, die wel dreigende taal uitte.

De Nederlandse oefenmeester staat na een 3-0 nederlaag tegen Bayern München in de Champions League en een teleurstellend gelijkspel tegen Granada (1-1) zwaar onder druk in Camp Nou. Van Cádiz winnen lijkt een must, maar Laporta houdt een slag om de arm. "Vanavond hebben we het niet over de toekomst van Koeman, wat het resultaat ook zal zijn", laat hij weten tegenover diverse Spaanse media, waaronder Marca.

Toch hoeft Koeman geen eindeloze steun van de clubpresident te verwachten. Als de negatieve reeks van Barcelona aanhoudt, zal zijn hoofd op het hakblok belanden. "Hij is onze coach en we willen en we hopen dat hij het goed gaat doen met dit team. Nú staan we achter hem, maar als het moet zullen we maatregelen nemen. Dat doen andere clubs ook. Die regels gelden niet alleen voor Koeman, maar die gelden voor alle trainers."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws