Ajax-drama is vergeten: Cambuur is effectief en rekent af met Heracles

Ajax-drama is vergeten: Cambuur is effectief en rekent af met Heracles

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2021 om 20:37do 23-09-2021 om 20:37

Cambuur heeft de oorwassing tegen Ajax van afgelopen weekend een plekje kunnen geven. De ploeg uit Leeuwarden was in het thuisduel met Heracles Almelo effectief, had zo nu en dan geluk en won uiteindelijk met 2-1.

Trainer Henk de Jong gaf dezelfde spelers die met 9-0 onderuit gingen in de Johan Cruijff Arena het vertrouwen en na een half uur betaalden ze dat terug. Een fraaie combinatie eindigde voor de voeten van Michael Breij, die vanaf een meter of twintig kon schieten en via de handen van keeper Blaswich de score opende: 1-0.

In de vijf minuten die daarop volgden had Heracles op gelijke hoogte moeten komen. Eerst was het Kaj Sierhuis die zijn steenharde kopbal op de lat zag eindigen en even later stond Giacomo Quagliata helemaal vrij op een metertje of drie van het doel, maar schoof hij met zijn rechterbeen op onbegrijpelijke wijze naast.

Meteen na rust werd het missen van die kansen afgestraft door Cambuur. Mees Hoedemakers streepte de bal heel fraai in de benedenhoek (2-0) en maakte de opgave voor Heracles een stuk lastiger. De formatie van trainer Frank Wormuth schrok ook duidelijk van die tegengoal en kwam even niet meer in het spel voor.

Pas in de slotfase probeerden de gasten uit Almelo er nog wat van te maken. Onder aanvoering van Rai Vloet werd er opportunistisch gespeeld en in minuut 90 werd het daadwerkelijk nog even spannend. Sinan Bakis scoot binnen uit de scrimmage, maar de punten kwamen voor Cambuur uiteindelijk niet meer in gevaar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws