Breaking news

PSV loopt bijna hele wedstrijd achter de feiten aan, maar klopt PEC alsnog

De Jong geniet van Cambuur-debutant: 'Mocht meetrainen, maar moest naar school'

De Jong geniet van Cambuur-debutant: 'Mocht meetrainen, maar moest naar school'

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2021 om 22:12do 23-09-2021 om 22:12

Henk de Jong is blij dat zijn SC Cambuur zich na de zware 9-0 nederlaag tegen Ajax goed heeft hersteld met een 2-1 overwinning op 'goede ploeg' Heracles Almelo. Toch bleef er ook ruimte voor kritiek: zo kreeg Mees Hoedemakers in de rust 'op zijn flikker'.

De Jong is zichtbaar opgelucht en blij met de reactie van zijn spelers na de zware verliespartij tegen Ajax. "Soms zit het even tegen in het voetbal. Dan verlies je een keer van een wereldploeg", zo doelt De Jong voor de camera van ESPN op vorige week zaterdag. "En vier dagen later gewoon weer gewonnen. Qua spanning viel het best wel mee."

Tegen Heracles kwam Cambuur halverwege de eerste helft op voorsprong door een mooi doelpunt van Michael Breij. Vlak na rust was Hoedemakers trefzeker met een goede schuiver, al moest de middenvelder wel even gemotiveerd worden. "Ik heb hem in de rust wel even op zijn flikker gegeven, hoor. Ik vond dat hij er nóg strakker op moest zitten", vervolgt De Jong. "Maar hij moet ook geholpen worden door Maulun en Jacobs. Dat middenveld is zo belangrijk."

Het was een mooie avond voor Cambuur-verdediger Jhondly van der Meer. "Negentien jaar, jongentje uit de O21. Hij ontwikkelt zich geweldig", vertelt De Jong. "Vorig jaar mocht hij altijd meetrainen, maar hij moest van zijn vader naar school. Toen heb ik tegen zijn vader gezegd: dat klopt ook."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws