'Er is een link tussen Louis en AZ, voor mij is het daarom niet toevallig'

'Er is een link tussen Louis en AZ, voor mij is het daarom niet toevallig'

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2021 om 22:27do 23-09-2021 om 22:27

De wedstrijd tussen SC Telstar en Jong AZ staat vooral in het teken van Louis van Gaal, maar het betekent ook een clash tussen Van Gaal en zijn oud-pupil Maarten Martens. De twee werkten in Alkmaar samen: Van Gaal als coach, Martens als speler.

De twee wisten met AZ het landskampioenschap te pakken. Martens bewaart warme herinneringen aan zijn tijd onder Van Gaal. Uitgerekend wanneer Telstar het tegen Jong AZ opneemt, zit de bondscoach op de bank bij De Witte Leeuwen. "Er is een link tussen Louis en AZ. Voor mij is het daarom niet toevallig, maar ik kan het mis hebben", zo begint Martens in gesprek met De Telegraaf. "Ik breek mijn hoofd er niet over hoor, ik kan het toch niet veranderen. Maar leuk is het wel."

Martens verwacht niet dat Van Gaal een konijn uit de hoge hoed gaat toveren aanstaande vrijdag. "Nee. Alles zal in samenspraak gaan met Telstar-coach Andries Jonker. Maar één ding verwacht ik zeker: Louis zal precies weten hoe wij spelen en hoe wij het aanpakken. Dat heb ik trouwens ook van hem geleerd: je moet als trainer goed voorbereid zijn. Dát zit ook in mijn karakter: alles wat ik doe, wil ik goed doen. Dat herken ik heel erg in Louis."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws