Barça gelijk tegen Cádiz: Memphis-missers en rode kaarten Koeman en Frenkie

23-09-2021 23:54 Laatste update: 23:57
135

FC Barcelona blijft maar kwakkelen in de Primera División. De ploeg van Ronald Koeman, die zwaar onder vuur ligt vanwege de slechte resultaten van de laatste tijd, kwam op bezoek bij Cádiz CF niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Frenkie de Jong kreeg in de tweede helft twee gele kaarten en kon 25 minuten voor tijd gaan douchen.

Het duel in Andalusië was in de eerste helft geen genot voor de neutrale kijker. Barcelona had zo'n 80 procent balbezit na 45 minuten spelen, maar kwam slechts tot één schot op doel. De inzet van Memphis Depay was echter veel te zwak, waardoor Cádiz-keeper Jeremías Ledesma simpel in kon grijpen.

Na rust was er meer spektakel te zien in het Estadio Nuevo Mirandilla. Álvaro Negredo was al binnen één minuut spelen dichtbij de 1-0 voor Cádiz. De aanvaller zag echter hoe Marc-André ter Stegen zijn schot van afstand katachtig uit de bovenhoek tikte.

Het was voor Barcelona het teken om wakker te worden. De ploeg van Koeman kwam wat beter in de wedstrijd en had op een 0-1 voorsprong moeten komen via Memphis. Luuk de Jong gaf de bal goed voor op zijn landgenoot, maar die raakte deze met zijn hak. Hierdoor ging de bal achteruit, in plaats van vooruit richting het doel van Cádiz.

Na 64 minuten spelen kreeg Barça een flinke tegenvaller te verwerken, toen Frenkie de Jong er met een rode kaart af werd gestuurd door scheidsrechter Carlos del Cerro Grande. De Nederlander kreeg twee gele kaarten in een tijdsbestek van zes minuten. De tweede kaart was discutabel: De Jong raakte eerst de bal en kwam vervolgens in botsing met zijn directe tegenstander. Del Cerro Grande was echter onverbiddelijk en stuurde De Jong van het veld.

Barcelona leek na de rode kaart niet meer op zoek naar de overwinning en stelde zich defensief op. Het mocht van geluk spreken dat het bij 0-0 bleef: Cádiz kreeg nog een honderd procent kans. In eerste instantie werd de bal tegen Ter Stegen geschoten. De rebound werd voor open doel niet goed geraakt: naast. In de blessuretijd kreeg Memphis nog een megakans op de winnende treffer, maar hij schoof de bal voorlangs.

Het bleef bij 0-0, waardoor de positie van Koeman verder onder druk komt te staan. De Nederlander werd vlak voor het laatste fluitsignaal nog weggestuurd met rood vanwege aanmerkingen op de leiding. In de Spaanse media wordt er inmiddels al volop gespeculeerd over wie de opvolger van de Nederlander moet worden in Camp Nou.