Barça 'steunt' Koeman: 'Of hij er zondag bij is? Dat denk ik wel'

Barça 'steunt' Koeman: 'Of hij er zondag bij is? Dat denk ik wel'

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 07:10vr 24-09-2021 om 07:10

Ronald Koeman hoeft deze week nog niet te vrezen voor een ontslag bij FC Barcelona. Ramón Planes, technisch secretaris van de Catalanen, stelt na het doelpuntloze gelijkspel tegen Cádiz dat de Nederlandse trainer voorlopig niet wordt weggestuurd.

"Of Koeman er zondag bij is? Ik denk het wel, hij is onze coach en we moeten hem steunen", zegt Planes tegen AS. De rechterhand van technisch directeur Mateu Alemany begrijpt wel dat de druk op Koeman alleen maar zal toenemen. "De coach ligt altijd onder een vergrootglas. Wij zijn Barça, de beste club ter wereld en we hebben een geweldige selectie. Maar we worden gestraft voor de vele blessures voorin."

Dat neemt niet weg dat de doelstellingen helder zijn, erkent Planes. "Het doel is om te winnen. Er zijn hier geen overgangsseizoenen. We hebben een kans om het kampioenschap te winnen, daar hebben we het team voor. Het is nog vroeg in het seizoen en binnenkort keert bijvoorbeeld Ansu Fati terug."

Planes noemt de remise tegen Cádiz ongelukkig. "Het team heeft drie punten nodig om vertrouwen op te doen. De rode kaart (van Frenkie de Jong, red.) was wel erg streng, maar toch kregen we kansen om te winnen. Ook met een man minder liet het team de moed niet zakken. De instelling was uitstekend."

Overigens is het zeer de vraag of Koeman zondag op de bank kan zitten tegen Levante. De ex-bondscoach hangt een schorsing boven het hoofd door zijn rode kaart.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws