Pleidooi Piqué na remise Barça: 'Laten we niet naar twee kampen zoeken'

Pleidooi Piqué na remise Barça: 'Laten we niet naar twee kampen zoeken'

Gerard Piqué benadrukt dat iedereen bij FC Barcelona de mouwen moet opstropen. De 34-jarige verdediger wil dat de Catalanen de rijen sluiten en neemt het onder meer op voor Ronald Koeman.

Barça beleefde donderdag weer een teleurstellende avond door met 0-0 gelijk te spelen tegen Cádiz. "De club heeft zich jarenlang op de top van de golf bevonden. Nu gaan we door een situatie die we niet gewend zijn", sprak Piqué na afloop bij Movistar. "Het zijn turbulente jaren, met een nieuwe voorzitter en nieuwe trainers. We moeten met zijn allen proberen om de rust te bewaren."

Piqué erkent dat de sportieve tegenslagen hem zwaar vallen. "Iedereen wil winnen, maar er zijn verschillende manieren om hier mee om te gaan. We kunnen allemaal gaan klagen óf we kunnen hard werken." De clubicoon roept op tot eenheid. "Laten we niet naar twee kampen zoeken. We staan allemaal achter de voorzitter en ook achter de trainer. We hebben alle rumoer rond de club niet in de hand, maar we moeten daar niet aan denken."

Piqué hoopt dat Barça het tij snel weet te keren. "Ik draag het shirt van Barça niet om tweede of derde te worden. Ik wil om de prijzen spelen. Soms maak je dit soort momenten echter mee. We voelen ons gesteund door de fans. Dit is voor iedereen een moeilijke situatie, maar ik weet zeker dat we mee zullen doen om de prijzen. De sfeer in de ploeg is goed."

De mandekker doet een beroep op de achterban. "We behoorden twaalf jaar tot de elite, nu moeten we hard werken. Wij geven niet op, daar hoeft niemand aan te twijfelen. We hebben de fans nodig."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s