VP's Elftal van de Week: Ajax en promovendi aan kop, eenling PSV en Feyenoord

VP's Elftal van de Week: Ajax en promovendi aan kop, eenling PSV en Feyenoord

24-09-2021 10:00 Laatste update: 10:06
44

De midweekse Eredivisie-speelronde zit erop: de elf uitblinkers in VP's Elftal van de Week komen van Ajax, PSV, Feyenoord, FC Utrecht, FC Twente, Willem II, SC Cambuur en Go Ahead Eagles.

Sonny Stevens (SC Cambuur)
Negen keer moest hij moest vissen in Amsterdam. Hij had er geen seconde minder om geslapen en dat bleek volledig terecht: Stevens revancheerde zich met Cambuur tegen Heracles Almelo.

Noussair Mazraoui (Ajax)
Hij is uit de gratie bij de nationale ploeg van Marokko en wijst naar Mino Raiola als het gaat over zijn aflopende Ajax-contract, maar ondertussen blijft Mazraoui uitblinken. Ook tegen Fortuna Sittard pikte de rechtsback een goal mee.

Joris Kramer (Go Ahead Eagles)
Goud waard: niet alleen speelde hij Eran Zahavi uit de wedstrijd, door de strakke inspeelpasses van Kramer ontsnapte Go Ahead keer op keer aan de druk van PSV.

Mees Hilgers (FC Twente)
Hij is één van de ontdekkingen bij het sterk presterende FC Twente: Hilgers (20) draait moeiteloos mee en was tegen AZ één van de betere - zo niet de beste - Tukker.

Mees Hoedemakers (SC Cambuur)
Een poeier van Hoedemakers, die daarmee voor de tweede Cambuur-treffer tekende, was genoeg om drie punten af te snoepen van Heracles. De oud-AZ'er komt makkelijk mee in de Eredivisie.

Orkun Kökcü (Feyenoord)
"Ik zei tegen één of twee jongens dat ik Orkun echt heel erg goed vond spelen", zei Slot na de 3-1 zege van Feyenoord op Heerenveen. Kökcü stopte veel energie in de wedstrijd en was zuiver aan de bal.

Bart Ramselaar (FC Utrecht)
Zijn seizoen begon in de anonimiteit, maar woensdag tegen NEC stapte Ramselaar uit de schaduw. De drievoudig Oranje-international tekende voor twee (fraaie) treffers.

Iñigo Córdoba (Go Ahead Eagles)
De technisch vaardige Spanjaard was PSV-back Philipp Max de baas, zette voor rust twee keer een medespeler alleen voor Joël Drommel en passeerde de PSV-doelman uiteindelijk zelf met een vlammend schot.

Mats Köhlert (Willem II)
Een maand voor de corona-uitbraak scoorde Köhlert voor het laatst namens Willem II. De Duitse aanvaller was dinsdag tegen RKC Waalwijk op dreef en maakte het verschil met de tweede goal.

Dusan Tadic (Ajax)
Weer een goal, weer twee assists: de cijfers van Tadic bij Ajax zijn waanzinnig. In 96 competitiewedstrijden voor de Amsterdamse club scoorde hij 58 keer en was hij 48 keer de aangever.

Cody Gakpo (PSV)
PSV speelde slecht en kroop door het oog van de naald in Deventer, maar Gakpo onttrok zich aan de malaise. Hij mocht nu wel negentig minuten blijven staan van trainer Roger Schmidt en was goed voor een goal en assist.