FC Groningen krijgt gelijk: vrijgesproken, inzetbaar tegen Ajax en FC Twente

FC Groningen krijgt gelijk: vrijgesproken, inzetbaar tegen Ajax en FC Twente

24-09-2021 10:36 Laatste update: 10:44
130

Mike te Wierik is vrijgesproken door de tuchtcommissie van de KNVB. Dat maakt FC Groningen vrijdagochtend bekend. De verdediger is daardoor niet meer geschorst voor de wedstrijden tegen Ajax en FC Twente.

Te Wierik kreeg woensdag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse een rode kaart en ontving een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden. Daar ging Groningen niet mee akkoord. Te Wierik is na behandeling van de zaak door de tuchtcommissie van de KNVB in Zeist vrijgesproken.

Tien minuten voor rust kreeg Te Wierik een rode kaart na een tackle op Loïs Openda. Scheidsrechter Allard Lindhout floot in eerste instantie niet, maar werd gecorrigeerd door video-arbiter Pol van Boekel. De tuchtcommissie van de KNVB acht niet bewezen dat Te Wierik zich schuldig heeft gemaakt aan 'ernstig gemeen spel'.

Te Wierik kan daardoor 'gewoon' in actie komen tegen Ajax (zaterdag) en FC Twente (volgende week vrijdag). Daniël van Kaam is wel geschorst. Hij maakte als 'laatste' verdediger een handsbal en werd bestraft met direct rood.