De Eredivisie-flops: FC Groningen troeft Fortuna en Heracles af als hofleverancier

De Eredivisie-flops: FC Groningen troeft Fortuna en Heracles af als hofleverancier

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 11:00vr 24-09-2021 om 11:00

Ook na deze midweekse speelronde lichten we de negatieve uitschieters uit. FC Groningen beleefde een inktzwarte woensdagavond tegen Vitesse en is na speelronde 6 de hofleverancier, met drie afgevaardigden. Ook Heracles Almelo (2-1 nederlaag bij SC Cambuur) en Fortuna Sittard (met 0-5 verloren van Ajax) zijn dubbel vertegenwoordigd.

Jordan Teze (PSV)
Nadat Iñigo Córdoba vanaf de achterlijn scoorde tegen PSV, werd er door sommigen gewezen naar doelman Joël Drommel, die de korte hoek open liet. Maar waar was Teze eigenlijk? Achter de feiten aan dus... De revelatie van vorig seizoen heeft nu een pas op de plaats moeten maken en maakte tegen Go Ahead Eagles geen geweldige indruk, in zijn drie kwartier durende invalbeurt.

Timo Letschert (AZ)
We beginnen met de meest pijnlijke wissel van dit seizoen. Letschert had FC Twente net aan een 2-0 voorsprong geholpen en mocht na het eerste kwart al inrukken. AZ-trainer Pascal Jansen spaarde de ervaren verdediger na afloop niet. "Dit was gewoon niet goed. Dat kan gewoon niet, onacceptabel."

Giacomo Quagliata (Heracles Almelo)
De Italiaan heeft zich prima ontwikkeld bij Heracles, maar viel donderdagavond in negatief opzicht op tegen SC Cambuur. Quagliata – die tegen AZ aan rood ontsnapte na een wilde tackle en geluk had dat hij überhaupt mocht starten – dook na een half uur spelen voor het Leeuwarder doel op, maar slaagde erin zijn niet te missen kans te missen. En Heracles verloor uiteindelijk van de promovendus.

Daniël van Kaam (FC Groningen)
We kregen even een onaangename flashback naar Nederland-Tsjechië van afgelopen zomer. Van Kaam sloeg als laatste man de bal à la Matthijs de Ligt weg en kreeg rood. FC Groningen stond toen al met zijn tienen en speelde na de black-out van Van Kaam al helemaal een verloren wedstrijd tegen Vitesse.

Daleho Irandust (FC Groningen)
Niet lang na de rode kaart voor Van Kaam zat ook de wedstrijd van Irandust erop: hij hoefde na de rust niet meer terug te komen. De Zweedse nieuwkomer moet duidelijk nog wennen aan zijn nieuwe werkomgeving.

Tesfaldet Tekie (Fortuna Sittard)
Normaal gesproken één van de beteren bij Fortuna, maar Tekie kon dinsdag ook het verschil niet maken tegen Ajax. De Amsterdammers deden wat ze wilden in Sittard, wonnen met 5-0 en de enkelvoudig Zweeds international liep negentig minuten lang achter de feiten aan.

Henk Veerman (sc Heerenveen)
De sympathieke Volendammer is cijfermatig gezien prima aan het seizoen begonnen, maar heeft zijn seizoenstotaal deze midweek niet uit kunnen breiden. Tegen Feyenoord was hij buitengewoon ongelukkig in zijn acties en miste hij – bij een 1-0 achterstand – een gouden kans op de gelijkmaker.

Jörgen Strand Larsen (FC Groningen)
De goal van het seizoen heeft hij op 15 augustus al gemaakt. Maar sinds die fabuleuze omhaal tegen SC Cambuur hebben we toch weinig meer vernomen. Tegen Vitesse kreeg hij vijf kwartier speeltijd, maar had hij het vizier niet op scherp.

Nikolai Baden Frederiksen (Vitesse)
Hetzelfde gold voor zijn Deense collega aan de overzijde. Ook Baden Frederiksen staat al sinds de eerste Eredivisie-speelronde droog en kon daar woensdagavond geen verandering in brengen. De man uit Odense wil dit seizoen twintig keer scoren, maar ligt niet bepaald op schema.

Bassala Sambou (Fortuna Sittard)
Hij is inmiddels weer speelgerechtigd, nadat hij de eerste competitiewedstrijden moest missen wegens de Brexit-wetgeving. Fortuna had daar tegen Ajax echter weinig plezier van. Natuurlijk had Sambou een ondankbare taak tegen de dominante koploper, maar de spits speelde wel heel weinig klaar.

Delano Burgzorg (Heracles Almelo)
De ene keer is het alles, de andere keer is het niets met Burgzorg. Vier dagen nadat hij als invaller fraai scoorde tegen AZ, mocht hij het als basisklant proberen tegen Cambuur. Maar het kan dus niet elke dag feest zijn: trainer Frank Wormuth had na zeventig minuten genoeg gezien.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws