'Ajax is fantastisch, maar ik heb nog een contract en kan minuten maken bij VVV'

'Ajax is fantastisch, maar ik heb nog een contract en kan minuten maken bij VVV'

24-09-2021 10:55 Laatste update: 10:57
39

Wassim Essanoussi (17) heeft met Ajax gesproken over een transfer. Dat onthult de talentvolle dribbelaar van VVV-Venlo in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Een jaar geleden debuteerde hij in De Koel tegen de Amsterdamse club.

VVV leed die dag een historische nederlaag (0-13), maar persoonlijk was het voor Essanoussi een hoogtepunt. "Ik moest erin", memoreert de jonge aanvaller tegenover het ED. "Ik ben nog nooit zo snel omgekleed. Het was mijn debuut, ook nog tegen Ajax."

Wedden

Meer odds

Deze zomer klopte datzelfde Ajax aan bij Essanoussi en zaakwaarnemer Mustapha Nakhli. Van een transfer kwam het niet. "Ajax is een fantastische club waar veel talenten doorbreken, maar ik had nog een contract en kan bij VVV minuten maken in de Keuken Kampioen Divisie. Op mijn leeftijd is het belangrijk de juiste keuze te maken."

Essanoussi begon het seizoen als basisspeler bij VVV en komt de laatste weken vanaf de bank. Deze zomer ging hij nog met Marokko O20 naar de Arab Cup in de Egyptische hoofdstad Caïro. Maar: "Als Nederland komt, zou dat mijn eerste keuze zijn."