De Jong en Busquets wel, Koeman niet: boos Barça meldt zich bij tuchtcommissie

De Jong en Busquets wel, Koeman niet: boos Barça meldt zich bij tuchtcommissie

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 11:58vr 24-09-2021 om 11:58

FC Barcelona laat het er niet bij zitten: de Catalaanse grootmacht gaat in beroep tegen de rode kaart van Frenkie de Jong en gele kaart van Sergio Busquets in het competitieduel met Cádiz CF. Over de uitsluiting van Ronald Koeman wordt niets gemeld.

De Jong kreeg in de 61ste en 65ste minuut geel. Barcelona gaat in beroep tegen de tweede kaart, zo maakt de club vrijdag bekend. Volgens het rapport van scheidsrechter Carlos Del Cerro Grande, die hem in januari ook al twee keer geel had gegeven in de stadsderby tegen Espanyol, heeft De Jong zich schuldig gemaakt aan 'het neerslaan van een tegenstander en een roekeloos duel voor de bal'.

De gele kaart van Busquets was ook discutabel. De middenvelder werd in de slotminuut bestraft door Del Cerro Grande, nadat hij een tweede bal wegtrapte. 'Het ging om een tweede bal die op dat moment op het veld lag naar een tegenstander in balbezit trappen, waarmee hij het spel verstoorde', aldus Del Cerro Grande. Barcelona is het daar niet mee eens en heeft beroep aangetekend bij de tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond.

Barça maakt géén werk van de uitsluiting van Koeman. De trainer reageerde boos op de gele kaart van Busquets en kreeg enkele seconden voor tijd een rode kaart, maar Barça gaat akkoord met een schorsing van één wedstrijd. Koeman, die enorm onder vuur ligt bij de Spaanse pers en clubpresident Joan Laporta, zal de wedstrijd tegen Levante (zondag 16.15 uur) vanaf de tribune moeten bekijken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws