Jansen (AZ) hard voor Letschert na vroege wissel: 'Kan gewoon niet, onacceptabel'

Jansen (AZ) hard voor Letschert na vroege wissel: 'Kan gewoon niet, onacceptabel'

24-09-2021 12:12
54

AZ-trainer Pascal Jansen greep dinsdagavond hard in tijdens de wedstrijd tegen FC Twente: Timo Letschert werd al na 23 minuten – bij een 2-0 achterstand in Enschede – geslachtofferd door de eindverantwoordelijke. Die spaarde Letschert na afloop niet.

Jansen vond dat de verdediger 'er niet goed uitzag' bij de vroege goals van Ricky van Wolfswinkel en Daan Rots. "Dan gaan we schakelen. Of dit een signaal was? Dit was gewoon niet goed. Dat kan gewoon niet, dit is onacceptabel", aldus de AZ-trainer na afloop in gesprek met de NOS. "Als we in deze wedstrijd, zoals we die hebben voorbereid met elkaar, op deze manier meteen een situatie creëren voor onszelf, dat we eigenlijk de hele wedstrijd in de achtervolging moeten... Dat is niet wenselijk, dan moet je als coach handelen."

AZ verloor uiteindelijk met 3-1 en staat voorlaatste in de Eredivisie. "We gingen deze wedstrijd in om te reageren op de onnodig geleden nederlaag tegen Heracles (zondag werd het diep in de blessuretijd 3-2 voor de Almeloërs, red.), dat is nu niet anders. Dat is wel klap op klap. Hoeveel klappen we nog kunnen incasseren? Je zal ze moeten incasseren, maar het is ook zaak dat we dadelijk weer gaan uitdelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie