Buijs baalt nog steeds stevig: Geef gewoon een keer je fout toe, klaar

Buijs baalt nog steeds stevig: "Geef gewoon een keer je fout toe, klaar"

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 13:38vr 24-09-2021 om 13:38

FC Groningen-trainer Danny Buijs heeft in gesprek met de clubkanalen uitgebreid teruggeblikt op de midweekse nederlaag tegen Vitesse. De Trots van het Noorden verloor thuis met 0-1, in een tumultueuze wedstrijd met twee rode kaarten, streakende studenten en een tijdelijke onderbreking.

Buijs baalt met name van de eerste rode kaart voor Mike te Wierik, die op aanraden van de VAR werd gegeven. "Een cruciaal moment in de wedstrijd, waarin is gebleken dat de arbitrage – en met name de VAR – een hele grote fout hebben gemaakt", doelt hij op de vrijspraak voor Te Wierik. Ook Daniël van Kaam kreeg later in de eerste helft rood. "Terechte rode kaart, maar dat moment ontstaat wel, omdat je met een man minder op het veld staat, waardoor er een andere veldbezetting hebt."

Volgens Buijs had de arbitrage best wat zelfkritischer mogen zijn. "Fouten maken is menselijk, die maak ik ook. Ik doe ook wel eens gek langs de lijn, maar dan moet je toegeven dat je dat verkeerd hebt gedaan, of het nou in gedrag is of een keuze die je gemaakt hebt. Als je een fout maakt, moet je hem toegeven. En wat mij het meest stoort, is dat deze mensen die er verantwoordelijk voor zijn – scheidsrechter, VAR, scheidsrechtersbaas (Dick van Egmond, red.) – zo ongelooflijk veel moeite hebben om een fout toe te geven", stelt hij zelfs.

"En dat maakt het alleen maar irritanter. Geef gewoon een keer je fout toe, klaar, dat is menselijk", besluit hij, met de uitwedstrijd tegen Ajax van zaterdag (18.45 uur) op komst.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Buijs?

Ja
89%
Nee
11%
(947 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws