Slot moet Pedersen toch weer wegstrepen en kan 41 jaar oud Kuip-record evenaren

Slot moet Pedersen toch weer wegstrepen en kan 41 jaar oud Kuip-record evenaren

24-09-2021 13:54 Laatste update: 14:11
22

Feyenoord-trainer Arne Slot kan tot nu toe een vlekkeloos Kuip-rapport overleggen: als er zaterdag van NEC wordt gewonnen, is hij de eerste Feyenoord-trainer sinds 1980 die zijn eerste zes thuiswedstrijden met de Rotterdammers wint. Heel veel waarde hecht hij daar echter niet aan.

"Wat dat mij zegt? Dat we goed begonnen zijn", reageert hij koeltjes tijdens de persconferentie van vrijdag. "Zoals ik altijd alles in het juiste perspectief probeer te plaatsen, zal ik dat nu ook doen: voorrondes van de Conference League is ook een niveau waar niet elke trainer mee begonnen is", doelt hij op de wedstrijden tegen FC Drita, FC Luzern en IF Elfsborg. "Desondanks is het wel heel prettig dat we die wedstrijden gewonnen hebben."

Zaterdagavond komt NEC naar Rotterdam-Zuid. Slot is op zijn hoede voor de Nijmeegse promovendus. "Volgens mij zijn die ook heel erg goed begonnen. Zes wedstrijden gespeeld, waarin ze drie keer de nul hebben gehouden (tegen PEC Zwolle, Heracles Almelo en Willem II, red.). En een grote nederlaag tegen Ajax, maar daarin zijn ze niet de enige."

Feyenoord zal aantreden zonder Marcus Pedersen: de Noorse rechtsback kreeg tegen PSV een optater van teamgenoot Gernot Trauner, speelde midweeks tegen sc Heerenveen, maar heeft nu een nieuwe blessure. "Hij heeft een kleine blessure opgelopen, dus hij zit niet bij de selectie. Hij kwam niet helemaal lekker uit de wedstrijd van woensdag."