Supporters verzorgen eerste fluitsignaal tijdens eerste weekend met volle stadions

Supporters verzorgen eerste fluitsignaal tijdens eerste weekend met volle stadions

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 14:54vr 24-09-2021 om 14:54

Laatste update: vrijdag 24 september 2021 om 16:04vr 24-09-2021 om 16:04

Niet scheidsrechters, maar supporters geven dit weekend het startsignaal tijdens alle Eredivisie-wedstrijden. Reden hiervoor is dat stadions van clubs voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus weer de volle capaciteit mogen hanteren. 

Na ruim achttien maanden mogen clubs uit de twee hoogste divisies in Nederland hun fans weer verwelkomen in een vol stadion. Om dit te vieren, geven supporters in plaats van arbiters dit en volgend weekend het startsein voor hun ploeg.

De initiatiefnemers zijn Jan de Jong van Eredivisie CV en Marc Boele van de Keuken Kampioen Divisie. "We hebben allemaal lang moeten wachten om weer terug te mogen naar volledige capaciteit. Daarom leek het ons mooi om de fans het eerste fluitsignaal te laten verzorgen. We hopen dat het weer net zo sfeervol wordt op de tribunes als voor de coronaperiode", aldus het tweetal.

Deze geste is een primeur in de Nederlandse competities. Voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal verrichten supporters het eerste fluitsignaal. Op 25 en 26 september is de Eredivisie aan de beurt. Het weekend hierop volgt de Keuken Kampioen Divisie. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws