Ajax werkt aan nieuw derde tenue: 'Weet niet of het geheim was, bij dezen'

Ajax werkt aan nieuw derde tenue: 'Weet niet of het geheim was, bij dezen'

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 16:50vr 24-09-2021 om 16:50

Ajax hoopt volgend jaar opnieuw te knallen met een derde tenue. Commercieel directeur Menno Geelen vertelde dat vrijdag bij BNR Nieuwsradio. Hij zegt dat het unieke Bob Marley-shirt bijzonder goed verkocht is.

Geelen vertelt het verhaal achter het populaire shirt. "We wilden heel graag iets doen met Bob Marley, dat betekent heel veel voor de fans", zegt hij bij BNR. Marley is populair bij de Ajax-fans vanwege zijn hit 'Three Little Birds', het lied dat in de Johan Cruijff Arena gedraaid wordt.

"Dan moeten we dat samen doen met de familie, niet alleen. Grote complimenten aan Adidas en de familie. Ze hebben Ajax echt in hun hart gesloten. Hopelijk komen ze binnenkort weer optreden. Als je het over hun rug doet of halfbakken, dan werkt het niet. Dan bestel je het bij Adidas en dan is het afwachten. Het kan een succes worden, maar voor hetzelfde geld wil niemand hebben en zit je met stapels shirts", zegt Geelen.

Zover kwam het niet. Sterker nog, het shirt werd extreem goed verkocht. "De laatste jaren is de shirtverkoop echt door het dak gegaan, terwijl we van Adidas juist horen dat het wereldwijd naar beneden is gegaan. Dat geeft ons een goed gevoel. Dit shirt wordt vooral gekocht door eigen fans, maar bijzonder is dat het veel in het buitenland is verkocht. Met dit shirt liggen de verhoudingen heel anders."

Geelen heeft een nieuwtje: Ajax werkt aan een derde tenue voor volgend jaar. "We hebben volgend jaar weer een derde shirt en die is al besteld. Ik weet niet of dat nog geheim moest blijven, maar bij dezen. Ook de aantallen liggen allemaal al klaar. De ontwerpen voor het seizoen 2023/2024 zijn al in een vergevorderd stadium. Die moeten we in januari afronden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws