Viergever en Willems moeten het hoofd buigen voor machtig Bayern

Viergever en Willems moeten het hoofd buigen voor machtig Bayern

24-09-2021 22:20
39

Bayern München is ook na zes wedstrijden in de Bundesliga nog altijd ongeslagen. Promovendus Greuther Fürth bood dapper tegenstand, maar moest er in eigen huis ook in een overtal aan geloven: 1-3.

Bij Fürth stonden Nick Viergever en Jetro Willems in de basis. Zij hadden als verdedigers de taak om de levensgevaarlijke aanvallers van Der Rekordmeister te beteugelen, maar slaagden daar niet in. Na tien minuten vond Thomas Müller het net al (0-1) en nog voor rust verdubbelde Joshua Kimmich op fraaie wijze de marge.

In de tweede helft gloorde er toch nog even hoop voor de Nederlanders in Duitse dienst. Benjamin Pavard vergreep zich aan een doorgebroken speler en kreeg rood, waardoor Fürth met elf tegen tien Beierse spelers kwam te voetballen. De formatie van Julian Nagelsmann trok zich er echter niks van aan. Robert Lewandowski dwong Sebastian Griesbeck om een eigen goal te maken en de thuisploeg wist alleen via Cedric Itten de eer nog te redden: 1-3.

De koppositie van Bayern komt derhalve niet in gevaar deze speelronde. Het VfL Wolfsburg van trainer Mark van Bommel kan wel in punten op gelijke hoogte komen, maar ze hebben een beduidend minder doelsaldo dan Der Rekordmeister. Die Wölfe spelen later dit weekend een uitwedstrijd bij Hoffenheim.