Van Gaal veilt Telstar-trainingspak: verkoop levert duizenden euro’s op

Van Gaal veilt Telstar-trainingspak: verkoop levert duizenden euro’s op

25-09-2021 08:41 Laatste update: 11:24
11

Louis van Gaal stal de afgelopen dagen de show bij Telstar en wist de ploeg die hij eenmalig trainde ook nog eens langs Jong AZ te loodsen (1-0). De verrichtingen van Van Gaal bij Telstar hadden echter voornamelijk als doel om geld op te halen voor de stichting Spieren voor Spieren. En dus ging uiteindelijk ook het trainingspak van de bondscoach onder de hamer.

"We hebben de afgelopen jaren de outfit van de Telstar-trainer altijd in de fanshop gehad. Daar is er niet eentje van verkocht. Toch denk ik dat die van Louis wel aftrek zal vinden", stelde Telstar-voorzitter Pieter de Waard vrijdagmiddag nog in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik verwacht dat er tussen de 5000 en 10.000 op geboden zal worden."

Uiteindelijk wisselde het trainingspak van Van Gaal voor een bedrag van 3700 euro van eigenaar. Ook de sweater en de regenjas van de Oranje-bondscoach gingen onder de hamer en leverden respectievelijk duizend euro en 1300 euro op. Zo werd de vooraf gedroomde opbrengst van De Waard toch nog gehaald.